Menu
Gildia Pióra na Patronite

jak ?

jak znaleźć miłość
rozpoznać jej znak
gdy w sercu wciąż tkwi ból
dawno minionych dni
cichy anioła szept
w bezgwiezdną noc

wczoraj znów miałem sen
a w nim ona sprzed lat
i cicha wysepka
na wzburzonym oceanie
proste życie
odebrane przez okrutny los

nie pytam dlaczego
pewnie taki był plan
nie skarżę się
dziękując za te kilka dni
lecz jak miłość odnaleźć mam
gdy serce wciąż szepcze
modlitwy o duszę tej
której imię wyryło nań
piórko ze skrzydła anioła

za dniem dzień
po nocy nadchodzi wciąż noc
a wraz z nią
uśmiech cieplejszy od słońca
pod powiekami
znużonych oczu

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Nutka67

    13 November 2012, 00:20

    Są w Twoich wierszach takie słowa, które chce się cytować. Tutaj to imię wyryte piórkiem ze skrzydła anioła. Piękne.
    Pozdrawiam.

  • misiek45

    12 November 2012, 23:47

    Pięknie-:)