Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mgła

Jak ciemno i zimno,
Gdzie są twoje oczy?
Pomóż mi poznać
szczęścia ogrody,
Nie zostawiaj mnie we mgle...
Gdzie są twoje ręce?
Jak zdołam się wydostać?
Coraz ciemniej i zimniej
Jak w studni bez dna...
Gdzie są twoje usta?
Noc czyha,
Straszy swymi snami -
bez gwiazd!
Nie odchodź,
Nie zostawiaj mnie we mgle...
Pozwól mi być
i Kochać Cię!

7007 wyświetleń
31 tekstów
8 obserwujących
  • Demonekpaulinka

    10 September 2010, 18:40

    :D Mgła zapanowała... Dziękuję!

  • Demonekpaulinka

    24 June 2010, 00:21

    Dziękuję! :)

  • Paticzek_84

    23 June 2010, 23:55

    piękny, przesiąknięty niepokojem wiersz!

  • Demonekpaulinka

    16 June 2010, 20:49

    Oczywiście :D Cieszę się, że Ci się podoba!