Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Jajko"

"Jajko"

Male, białe, lekkie, coś
Pozostawił w lesie ktoś

Co to może być kolego
Trochę strasznie dotknąć tego

Co w środku, tam być może
Mała kurka, jastrząb, orzeł?

Może jakieś inne zwierze
Może go krokodyl strzeże

Nagle pękło cos w postaci
Jajko swą skorupkę traci

Że środka zaś wychodzi
Cos co minę rozpogodzi

Co to było ? ,,,,,kto mi powie
Każdy szuka …..sobie w głowie …

Ja nie przyznam się , nic z tego
Co to było ,,,,wiesz ?... kolego ????

Janusz Dziewanowski

16 694 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • krysta

    23 March 2013, 16:14

    Jak "pozostawił w lesie ktoś"
    "małe, białe"- to zapewne wykluło się piskle kurczaka:)
    Świąteczna zagadka ?
    Fajna :)

  • agniecha1383

    23 March 2013, 14:08

    jajko niespodzianka:)
    Janusz podpowiedz... wyobraźnia:)
    bardzo fajny...pozdrawiam:)

  • misiek45

    23 March 2013, 13:02

    Ależ zagadkę stworzyłeś Januszu,sądzę że interpretacja dowolna i każdy może sobie wyobrazic co chce ,więc jak dla mnie to mogłoby byc coś prehistorycznego -pozdrawiam milutko:)