Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ja jestem

Ja jestem
I ty jesteś
Ale i oni są
A wy patrzycie
I się dziwicie
W swych oknach
Krzywicie od wad
Co względem was
Są brudne i złe
A ja nie widzę tego źle
Bo jestem w tym miejscu
Co chcę
I tkwię rozpycham się
Więc jestem........
.............................
Lub nie ma mnie

76 502 wyświetlenia
1012 tekstów
16 obserwujących
  • marka

    3 December 2018, 21:46

    Nie ma jak to krytycyzm...Wiersz ciekawy

  • 2 December 2018, 14:23

    Bycie w miejscu, z którego nie widać zła nie świadczy o nieistnieniu zła.
    Warto poznać inny punkt widzenia.
    Warto też dostrzegać czyjeś prośby.
    Nie wystarczy być, ważne kim się jest, a kim się nigdy nie będzie.
    A jeszcze ważniejsze - dlaczego.
    Pozdrawiam. :)