Menu
Gildia Pióra na Patronite

Potos

I stał tam
Jak młody bóg
Z głową wzniesioną
Wysoko ku górze
Bił od niego blask
Który ją oślepił
By wciąż widząc
Pozostała niewidoma

I stał tam
Jak młody bóg
Z głową wzniesioną
Wysoko ku górze
A głos ugrzązł
W jej gardle
By wciąż mówiąc
Pozostała niema

I stał tam
Jak młody bóg
Z głową wzniesioną
Wysoko ku górze
Parę jego słów
Które ją ogłuszyły
By wciąż słysząc
Pozostała głucha

I tak istniała
W nieistnieniu
Ślepym widzeniu
W niemym krzyku
Hałasie ciszy

A on tam dalej stał
Z głową wzniesioną
Wysoko ku górze
Jak młody bóg

936 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
  • Archangel_Marco

    29 October 2012, 22:32

    Stała przed nim, w pożądaniu, w uniesieniu, w oszołomieniu, co, jak widzicie, tak zgubne bywa?