Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bogaty w miłość...

http://www.youtube.com/watch?v=u91flodrsnI

Nawet gdy czasem poróżnią nas słowa
i słona łza... zakręci się w oku
nic nie jest wstanie zmącić nam uczuć
ni rzucić na serca... złego uroku.

Czasem ze złością spoglądam na Ciebie
z wyrzutem choć racja po Twojej stronie
nie zawsze ją przyznam unosząc się gniewem
a potem ze wstydem chowam twarz w dłonie.

Nie rezygnując... spoglądasz cierpliwie
utwierdzasz szepcząc że... kochasz mnie
i ze stoickim spokojem całując czekasz
aż furia w mym sercu osiądzie na dnie.

Jak mam nie kochać takiego mężczyzny
który mnie wspiera swym silnym ramieniem
pomimo że też słysząc przykre słowa
sam się użala nad... moim cierpieniem.

Kocham...kocham...kocham...kocham
usta aż rwą się byś je... całował
i krzycząc byś nawet gdy złość nie minie
nie rezygnując... nie pożałował.

Bo miłość cierpliwa , szczera i wierna
choć czasem rzuca przykrości pod nogi
to człowiek gdy nigdy jej nie doświadczy
duszą i sercem jest... bardzo ubogi..

55 170 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    13 November 2012, 14:48

    Dziękuję za odwiedzinki:)
    Yestem...aj Ty ciekawski:):):) pozdrawiam Was serdecznie:)

  • 13 November 2012, 14:15

    Śliczny... zastanawiam się nad jedną, smutną zwrotką, ale ... to nie do pomyślenia... ;)
    Pozdrawiam. :)

  • słoneczniki

    13 November 2012, 12:43

    Pełen emocji wiersz, życiowy, osobisty choć czuję go dogłębnie...

  • Papużka

    13 November 2012, 12:06

    oby to bogactwo nigdy Cię nie opuściło :) Piękny wiersz. Pozdrawiam

  • misiek45

    13 November 2012, 11:48

    Agnieszko wiersz pełen emocji i jakże wymowny w swojej treści,historia jednostkowa lecz jak dobrze nam znana-pozdrawiam serdecznie na dobry dzień:)))

  • marka

    13 November 2012, 11:24

    Piękny wiersz, podsumowanie. Taka właśnie jest miłość.
    Pozdrowionka śle.