Menu
Gildia Pióra na Patronite

cienie ciszy

http://www.youtube.com/watch?v=rrgiTiBxkgE
to
co z nami
robi czas

dotknięci
włączeni w jego przenikalność

co my robimy
z czasem

przepracowani

piękne były zakręty
z nimi wypadasz z życia
w krąg zamkniętych ksiąg

oczy wzniesione i serca
nadzieja ramienia szuka

człowiek
nadzieję dać może
Bóg... wieczność

wybieram po łyżeczce
wszystko do końca błądzę win nie liczę

szybsi
umierają powoli
nie masz tu stałości
śmierć to tylko zaśnienie
utrata co pomnaża zyski cnót

dziś na twarzy
rozmigotane światła zniczy
w modlitwie wspominam dusze
u stóp hojności tronu Jego

bo On... Słońce
i Źródło obietnicy
przez zgon swój
daje życie

1.11.2013

84 157 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • RozaR

    1 November 2014, 02:00

    Ach .......................