Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłością nurtem rzeki...

http://www.youtube.com/watch?v=L_jgIezosVA

Gdy ukaże księżyc swe oblicze w pełni
niespokojne myśli płyną rzeką snu
czasem kłopot masz by zasnąć... wtedy
spróbuj patrząc w gwiazdy zliczyć je do stu.

Nasłuchując w ciszy szelest sukni nocy
kiedy skrada się niosąc spokój i zmęczenie
wtedy wtul się głową w puch zwany poduszką
pod ciepłem kołdry... znajdziesz ukojenie.

Może w drodze do snu odnajdziesz i mnie.
Tam... łatwiej mnie spotkać niżeli za dnia
popłynę nurtem rzeki łodzią zwaną miłość
sterem moje serce będzie... kapitanem ja.

Przyświecać mi będzie księżyc jak i gwiazdy
bym mogła być bliżej Twoich snów kochanie
zanim ponownie słońce wschodem... zrodzi się
i wyrwie z Twych ramion gdy... świt nastanie.

55 170 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • słoneczniki

    14 January 2013, 12:13

    Cudowny wiersz...
    Emanuje ciepłem i spokojem
    Szkoda, że go wczoraj wieczorem nie przeczytałam - sny byłby piękniejsze a sen bardziej spokojny...

  • misiek45

    13 January 2013, 11:53

    Sny, księżyc ,gwiazdy...moje ulubione klimaty Agnieszko można się rozmarzyc ,przepiękny romantyczny wiersz aż miło go czytac -buziaczki od misia na piękny dzień bo noc należy przecież do nas..:)))