Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Garbarniologia.”

Ludzie są sobą
Niektórzy dopiero
Gdy wejdą w inną skórę

Jedni lubią skórę wilka
Lecz wilki lubią owczą skórkę
Są tacy w czarnych skórzanych
Płaszczach, kurtkach i butach
Którzy tolerują tylko białą skórę

Lecz takim to wystarczy
„Gębę zatkać bankowym papierem”
To taki jeden z drugim
W gejowskim barze zostanie kelnerem.
Są i tacy, co w ludzkiej chodzą skórze
Ale takich dziś mało
I coraz więcej ich osłami nazywało

Są też tacy, co „ Skaj” nosili
A teraz wełnę trójkolorową
I tonę zielska wypalili
Nie chcą tego by się ludzie bili

I jaka by to skóra niebyła
To i tak na drewnianą skrzynkę
Jako tapicerkę by się nabiła
Bo każdy z Nas kończy tak samo
Tak samo zaczął to i skończyć musi

http://www.youtube.com/watch?v=O4iIeGOrmIg

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    16 September 2013, 11:53

    Tego to już Iwonko nie wiem, może spróbuj metki poszukać, na niej zawsze jakieś informację, są napisane. Pozdrawiam :)

  • I.Anna

    16 September 2013, 11:28

    tak, zgadzam się z tymi myślami, zawartymi w wierszu. a jakoś mi dzisiaj nie tak...może weszłam nie w ta skórę co trzeba z rana...

  • M44G

    14 September 2013, 16:10

    Bardzo za te miłe słowa dziękuję, i Ciebie też pozdrawiam słonecznie bo u nas chłodno mokro i wiecznie.

  • misiek45

    14 September 2013, 16:03

    Twój wiersz jak galeria niecodziennej mody
    Każdy strój zakłada według swej wygody
    I stroi się w piórka czasem nawet cudze
    Bo taką mentalnośc posiadają ludzie..
    Tak mi się zrymowało gdy przeczytałam Twój fajny wiersz Marjanie -milutko pozdrawiam :)