Menu
Gildia Pióra na Patronite

Co byłoby gdybyś...

http://www.youtube.com/watch?v=-EJtnUHD-bA

Gdybyś stworzył mnie źdźbłem trawy
rozkołysał na wietrze leciutko
każdym świtem budziłabym świerszcze
nucąc piękne ballady cichutko.

Te wtórując na skrzypkach by grały
raz po raz... skoczne nuty wtrąciły
dzień nie tylko byłby wtedy radosny
ale również pogodny i... miły.

Mógłbyś patrzeć na nutki jak strumyk
które... wijąc się płyną polami
płatki kwiatów łaskocząc rozchylą
by pachniały pięknymi dźwiękami.

W rytm tych jakże cudownych melodii
będą tańczyć i... barwne motyle.
Ty podziwiałbyś piękno natury
nazwał wiosną i... latem te chwile.

I choć wkrótce pokryłby nas puch
znikną kwiaty pod śniegiem i... ja
to wciąż słuchać będziesz melodii
które świerszcz zza kominka Ci gra.

Lecz... nie trwałoby to nazbyt długo.
Znowu wzeszłabym młodym źdźbłem trawy.
Namalowałbyś słońce na niebie
rozkołysał mnie znów... dla zabawy.

55 171 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • Queyk

    31 August 2013, 23:02

    Piękny!!!!!!!!!!!

  • I.Anna

    28 August 2013, 11:29

    Aga pięknie rozkołysałaś mnie tym utworem
    coś ślicznego
    pozdrawiam

  • 28 August 2013, 11:12

    Piękne...
    Podziwiam.
    Widzę źdźbło trawy, a myślę - Agnieszka. :)
    Pozdrawiam.

  • misiek45

    25 August 2013, 15:50

    Pięknie napisane Agnieszko ,lekkośc króluje w wersach -pozdrawiam milutko i pięknego dnia Ci życzę:))

  • wolnaenergia

    25 August 2013, 12:14

    Czarujący wiersz Agnieszko.
    Twoje słowa jak nici,
    tkają piękne dywany.

  • 25 August 2013, 12:02

    warto było dotrzeć do tej '00 44' Gratulacje !
    A.

  • Seneka 18

    25 August 2013, 10:08

    Źdźbło trawy... przepięknie wymyśliłaś... aż się chce być wiatrem :), albo motylem... ale zbyt ciążki jestem... chyba :).
    Dzień zacząć od przeczytania tak pięknego wiersza to magia... to tak jakby być obdarowanym najpiękniejszym uśmiechem...
    Czarujesz Agnieszko... :)

  • giulietka

    25 August 2013, 09:00

    Ile trzeba mieć w duszy kolorów, by namalować tak piękny obraz...
    Pozdrawiam serdecznie, Agnieszko;)

  • agniecha1383

    25 August 2013, 01:04

    Wzajemnie... dziękuję:)

  • MartynaR

    25 August 2013, 00:59

    Piękny wiersz :)
    Aż nocą słońce poczułam :)

    Pozdrawiam cieplutko :)