Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyśpiewam Ci...

http://www.youtube.com/watch?v=6bHXASQ86zQ

Wyśpiewam Ci swoją miłość nad ranem.
Jak słowik wiosną co przysiadł na ganek.
Gdy wszystko się z wolna do życia budzi.
Wyśpiewam Ci ją... w zimowy poranek.

Ubiorę barwną sukienkę. Dla Ciebie.
Choć zima za oknem mroźna... siarczysta
i biel kwiatostanów maluje na oknach.
Tak moja sukienka też będzie kwiecista.

Zatańczę leciutko jak motyl swój balet
z wdziękiem nad trawą w zielonych kolorach.
Zatańczę przed Tobą i zimy pejzażem
co szyby jak witraż zostawia we wzorach.

Uśmiechem rozgrzeję Twe serce i usta
byś mógł na moich słodycz zostawiając
szepcząc mi słowa miłości że... kochasz
w ramiona swe schować mocno przytulając.

Już nie wiem jak bardziej opisać co czuję.
Jak mam wyrazić tę miłość słowami.
Wiem tylko tyle że ona wciąż kwitnie i
miesza nam w sercach bawiąc uczuciami.

55 178 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • 13 January 2013, 20:49

    Wiem, ale za ozorek ciągnę :P
    Miłego wieczoru :)

  • agniecha1383

    13 January 2013, 06:27

    ha ha!:) Myślę że Twoje uszy tego nie zdzierżą ale...mogę zatańczyć w koszuli kwiecistej choć i tego nie zobaczysz...
    więc nie żałuj rycerzu
    oszczędzisz swój wzrok
    lepiej głowę wsuń pod zbroję
    póki jeszcze mrok.
    Wyśpiewałabym Ci z chęcią
    wszystkie piękne trele
    lecz nie jestem też bez serca
    by psuć Ci Niedziele:)
    Lepiej przełącz na youtube
    tam Cię zadowolą
    po co potem mamy czytać
    że rycerskie uszka bolą:)
    Pozdrawiam serdecznie Arti:):):)

    Wszystkim równie pięknie dziękuję jak i cieplutko się do Was uśmiecham:)
    yestem...nie wiesz ze jak wiosna w sercu to lody topnieją i zima uchodzi:)
    Dorotko przychodź zapraszam jak i całą czeladkę czytających moje wymysły rymowane:) buziam:)

  • Voyage

    13 January 2013, 02:51

    No..;))

    Szykuj się Agnieś do śpiewu, bo ranek niedługo, a ja już uszko nadstawiam..;))

  • 12 January 2013, 10:46

    Cóż uczynił TEN, któremu tak wszystko wyspiewałaś?
    Co sprawił, że zimę wiosna przepędziła
    i świat cały zakwitł? :)
    Fajne.
    Pozdrawiam :)

    http://www.youtube.com/watch?v=W-0s2GATEWM

    Video W-0s2GATEWM
  • słoneczniki

    11 January 2013, 20:58

    Przycupnę z boczku,zostanę na dłużej, podoba mi się tutaj ;)

  • misiek45

    11 January 2013, 11:54

    Agnieszko piękny i barwny wiersz pełen uczuc,połączyłaś przecudnie zimowy czas z magią letnich kwiatów ..i śpiewaj kochanie pięknie bo śliczne to Twoje śpiewanie-pozdrawiam serdecznie i milutko:))

  • czarna mamba

    11 January 2013, 10:34

    no coz hmmm jedno...piekny:)

  • miramija

    11 January 2013, 08:51

    Ach rozmarzyłam się :) Pięknie ułożone strofy... i tyle w nich miłości...

  • Seneka 18

    11 January 2013, 06:30

    Piękny wiersz...