Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotność w czterech ścianach...

http://www.youtube.com/watch?v=aEs-UsI8fq8

Już zapomniałeś jak to jest kochać?

Jak bardzo cieszy bliskość człowieka?

Jak... będąc daleko zatęsknić za kimś

kto równie samotnie tęskni i czeka.

Brak czasu tłumaczysz wciąż pracą.

Z pieniędzmi lżej żyć... powiadasz.

Lecz kiedy na miłość czas znajdziesz?

Gdy serce wciąż z niej... okradasz.

Nie dajesz mu... żadnej szansy

by... mogło się szczerze zakochać.

Miast wyjść na spacer... do ludzi

zamykasz się w domu by szlochać.

Użalasz nad... pustką w swym życiu

nad losem którego... nie zmieniasz.

Gdy w ciszy przekraczasz próg domu

dopiero go wtedy... doceniasz.

To wszystko co mógłbyś... osiągnąć.

Rodzinę gdy wracasz późno z pracy.

Nie zwlekaj więc... poszukaj bo nikt

nie poda Ci szczęścia... na tacy.

Dedykowany...

55 171 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • agniecha1383

    2 May 2013, 12:52

    Dziękuję... wszystkim czytającym:)pozdrawiam...

  • Władysław Andrzej

    21 April 2013, 15:02

    Teraz inny świat zadzi sercami zamienia je w szkatuły
    Zimno i brak uczuć

  • misiek45

    21 April 2013, 11:17

    Bardzo wyjątkowy wiersz Agniesiu,wiele w nim słów przypomnienia tego co piękne w życiu,wspaniała dedykacja -milutko pozdrawiam i pięknej niedzieli Ci życzę:)

  • Pechowa_

    21 April 2013, 09:22

    Tak wyjatkowo prawdziwie piszesz... cudownie... :)

  • giulietka

    21 April 2013, 09:14

    "W domach z betonu nie ma wolnej miłości..."
    Tak mi się jakoś skojarzyło.
    Bardzo mądry i warty uwagi wiersz, Agnieszko, pozdrawiam.

  • Seneka 18

    21 April 2013, 09:06

    Zamykamy się... niepotrzebnie... zamiast wyjść i kochać.
    Przepięknie piszesz...

  • agniecha1383

    21 April 2013, 01:36

    To najprzyjemniejsza rzecz jaka mnie spotyka Anno a jeszcze rana nie ma... środek nocy a ja już wiem że to piękne dzień dobry będzie-przekaż:)

  • agniecha1383

    21 April 2013, 00:46

    Jakże ja uwielbiam Jej piosenki Anno!:) Dziękuję...oboje Was pięknie pozdrawiam...bo jakoś tak wiem że Twoja druga połowa gdzieś krąży blisko Ciebie zatem i Wam dobrej nocy życzę:)

  • agniecha1383

    21 April 2013, 00:36

    :) Ogromnie mi miło że mnie czytacie...dziękuję i pozdrawiam również życząc
    pięknych...spokojnych snów:)

  • Berecik

    21 April 2013, 00:33

    "Już zapomniałeś jak to jest kochać?"
    Jeśli ktoś kocha z całego serca to nie zapomni.
    Piękny wiersz.
    Pozdrawiam i życzę kolorowych snów:)