Menu
Gildia Pióra na Patronite

* ZIELEŃ NADZIEI SYMBOLEM *

****** ***
Hej!
Krnąbrna NADZIEJO!
Tyś bańką mydlaną!
Delikatną i kruchą....!
Na krótko!

Raz śmiechem mnie witasz,
by dodać OTUCHY...
Raz znowu - kuksańcem siarczystym.

Gdzie twoja stałość?
Czy wszystko
- to lipa?

Bo miałaś być przy mnie, tuż obok...
by uśmiech mój nie zgasł.
Iść ze mną za rękę,
być światłem,
iskierką radosną,
promykiem tańczącym z OTUCHĄ FOXTROTA...
Lecz zawsze tuż przy mnie,
bym czuła, że jesteś,
by płacz mój uśmiechem promieniał...

Ty kpisz dzisiaj ze mnie
i szepczesz do ucha:
że wrócisz,
że czas wszystko zmieni...
I gnasz gdzieś po lasach, równinach i górach,
dodajesz OTUCHY ZIELENI.

Zadaję pytanie...
Co czas u mnie zmieni...?
Na lepsze...?
Na gorsze...?
Czym będzie jutro?
Czy śmiechem przywita?
Lub może, mi z pięści przywali?

Więc zwolnij swe pląsy szalone i WSPIERAJ!
Bądź z nami codziennie,
wysłuchaj!
Bo my - ZAWIEDZENI,
MUSIMY od jutra
na nowo zaufać
- soczystej, cudownej ZIELENI...

****** ***

Z NADZIEJĄ na lepsze jutro - dla jednego z MOICH KOCHANYCH SYNÓW...

15 020 wyświetleń
139 tekstów
4 obserwujących
  • Bożena BAJA

    18 May 2016, 11:22

    krysta

    Dziękuję Ci Krysiu. Żyję NADZIEJĄ na lepsze, ale czy tak będzie?
    A smutek - sam tworzy rymy...
    Płyną same, jak moje łzy.

  • krysta

    18 May 2016, 11:10

    Wzruszająco piękny.
    Tylko dobrego...Zdrówka dla syna.
    Serdeczności ślę Bożeno.