Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zanikasz

Gubię pióra.
Śladem ich nie zapisanym
trudno podążać.

Nadążasz...?

Zostawiam furtkę.
Klucz w starym zamku, który
już przekręcałeś.

Widziałeś?

Wszystkie troski
wyrzuciłam bardzo dawno,
I łez wyschło już tyle...

Nie zauważyłeś?

Słyszysz? Ten szept
co ostatnią prośbą
rozbrzmiewa w uszach?

Nie słuchasz?

Nie słuchasz. Nie widzisz.
Nie szukasz. Nie pragniesz.
Zegar cicho tyka...

Zanikasz...

3241 wyświetleń
67 tekstów
6 obserwujących
  • nicola-57

    5 September 2015, 19:30

    Bdb

  • Alfa Centauri

    2 September 2015, 10:55

    Dzięki Michale, lubię gdy moje teksty trafiają gdzie trzeba:)

    Wdechu
    Masz rację. Każde zamknięte drzwi to sprawka jakiegoś człowieka. Aczkolwiek nie o tym jest wiersz:)
    Raczej o niknącej nadziei i wypieraniu ze świadomości wspomnień i osób, których miejsce jest gdzie indziej :) Czas sprawia, że nawet najgłębiej wyryte obrazy powoli zanikają.
    Pozdrawiam:)

  • silvershadow

    2 September 2015, 09:44

    Trafia do mnie.

  • wdech

    1 September 2015, 22:32

    ?
    ,,zanikasz,,?
    Najpierw rozejrzyj się... uważniej

    to nie drzwi są zamknięte
    to człowiek... który przekręcił klucz