Menu
Gildia Pióra na Patronite

Trzy osoby boskie

Gdzie ty
Tam ja.
Śniło mi się raz.
Mówią, żeś miłością.
Zazdrośni kłamcy.
A w głowie mojej chaos,
Lecz z chaosu nowy ład się tworzy.

Gdzie on
Tam ja biegnę.
Lecz śmieją się ze mnie.
I w głowie mojej kilka jest planet,
A każdą z nich rozcierasz palcem.
Sadzę drzewa ,
A ty mi je łamiesz.

Mówią, żeś mądrością.
Oni nic nie wiedzą.
Ani gdzie ty ,
Ani gdzie on,
Ani gdzie ja.
Wydaje mi się, że nie ma nas.

798 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!