Menu
Gildia Pióra na Patronite

Człowiek z człowiekiem

Gdzie dzisiejsze społeczeństwo
Nam zgubiło człowieczeństwo
Gdzie wilk człowiekowi
Bardziej człowieczy
Niż człowiek wilkowi
Gdzie człowiek człowieka morduje
Z zazdrości, miłości i złości
Gdzie w restauracji przy stole
Dwóch osobników klnie przy rosole
I przeklinają jakiegoś człowieka
Że za rogiem śmierć go czeka
Więc tak jak dzisiaj społeczeństwo
Zginęło w nas też człowieczeństwo

4722 wyświetlenia
43 teksty
0 obserwujących
  • Faded_Rose

    27 May 2017, 21:44

    Prawdziwy, współczesny
    Ujmuje mnie w 100% :)