Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdy mnie zostawiasz

Gdy tak przez chwil kilka dłuższych Cię przy mnie nie ma, wkładam ręce do kieszeni by nie tęskniły za dotykiem Twoich dłoni. To dziwne gdy ręce z kieszeni wyciągam tylko by zapalić papierosa. I drżą mi dłonie gdy jesteś gdzieś daleko i uspokoić ich nie mogę. Wiesz, że gdy wychodzisz na krótką chwilę patrzę w okno niczym szczeniak czekający na spacer?
I gdy wracasz nie patrzę już z utęsknieniem, patrzę z przerażeniem... Bo nie rozumiem jak mogłem pozwolić byśmy byli daleko od siebie. Więc, gdy znów zostawić mnie będziesz musiała, schowam ręce do kieszeni i póki nie wrócisz nie wyciągnę ich, i oczy swe zamknę by świata nie widzieć bo bez Ciebie żaden nie istnieje.

3835 wyświetleń
43 teksty
0 obserwujących
  • CharlieKier

    7 September 2015, 18:07

    Proszę bardzo... i ja dziękuję.

  • chrupcia

    6 September 2015, 23:56

    Genialne pokazanie tego co czuję już od jakiegoś czasu :)
    Dzięki.. :)

  • CharlieKier

    6 September 2015, 21:57

    Dziękuje.

  • fyrfle

    6 September 2015, 21:47

    To dobry wiersz o miłości.