Menu
Gildia Pióra na Patronite

Całun

Gdy patrzy jak przez dziurkę w oku
widząc mnie więcej
o chwilę która nie przeminęła

wdycham szarość nieba
nóż obracany pomiędzy żebrami
na przekór czasom
leżę na ścianie przewróconego domu

w zgniatanym szkielecie kiełkuje roślina
wegetacja przeciwstawiająca się prawu
grawitacji w twoim wszechświecie

całuję twarz umęczonego Chrystusa
jemu zawierzam co odcięte
fantomowy ból kobiety

całuję twarz w lustrze

30 319 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • Cris

    12 April 2017, 12:43

    Refleksyjny.

    Pozdrawiam :)

  • silvershadow

    14 March 2017, 15:23

    Dziękuję, Papużko.

  • Papużka

    8 March 2017, 19:31

    "w zgniatanym szkielecie kiełkuje roślina" piękne...