Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sposób odczuwania

Gdy masz wszystkiego dość
po prostu załamujesz się,
czekasz na pocieszenie
i nie widzisz iskierki nadziei.
Bo tak jest prościej.
Dobrzy ludzie których
określamy mianem przyjacielii
Ujma Twoja dłoń i pomogą wstać
I znów będzie tak jak dawniej
Lecz człowiek myślący nie ma tak prosto
On w tych najgorszych chwilach
Wie, że nie powinien się załamywać
Wie, że istnieją ludzie którzy mają
         gorzej od niego
Wie, że zawsze może być gorzej
Wie, że powinien doceniać to co ma
        cieszyć się tym co jest
I tą ogromną wiedzą
powoli goi swoje rany .
Nie oczekując na pocieszenie
        czy współczucie
choć gdy takie się pojawi
nie gardzi nim
  i tak powoli
       dochodzi
        do zdrowia
I znów będzie tak jak dawniej

Kamm.

5498 wyświetleń
28 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!