Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gołębie

Gdy gołębie już trzeci raz
Wołają się to już jesieni czas

A jesień jak to jesień
Żółte liście nam przyniesie

I spacery po ciemnym lesie
Grzybów kosze i kasztanów garść
I poranki wnet chłodniejsze
I na szybach samochodów białą szadź
I ubrania wełniane, cieplejsze

A po niej zima
Co wodę zatrzyma

Chłodem mocnym i mrokiem
Nas otuli z lekka i nad głową
Zawiśnie nie jednym soplem
I śniegową burzą zawita nocą

Tak to już jest
Że zima po jesieni jest
Ale najlepsze jest to
Że po wiośnie jest lato

http://www.youtube.com/watch?v=11Gs-rfPPis

66 751 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    18 September 2012, 21:09

    To fajnie czyli zimno też. Miłego wieczoru życzę i jeszcze spokojniejszej nocy Droga Maju.

  • Insomniaa

    18 September 2012, 21:07

    opisane pory roku. ;)

  • M44G

    18 September 2012, 21:06

    Mróz?

  • Insomniaa

    18 September 2012, 21:05

    aż poczułam na skórze. ;)

  • M44G

    18 September 2012, 14:25

    Tak to prawda Beatko. Pozdrawiam serdecznie.

  • Gaia

    18 September 2012, 14:12

    Gołębie... słyną z wierności bez względu na porę roku. Tajemnicze to wołanie kolorami życia natury ubrane i czekające lata... :)

  • M44G

    17 September 2012, 21:30

    Miło mi, że Wam się podoba mój tekst. Pozdrawiam Was wszystkich

  • eskimoska86

    17 September 2012, 20:54

    bardzo ładny obraz pór roku Marjanie :)
    miłego wieczoru