Menu
Gildia Pióra na Patronite

Komentarz do "Niepewności"

Gdy czytam ten tekst Adama Mickiewicza
To mnie ten rym mocno za serce chwyta
Lecz ja już znam odpowiedz na pytanie
"Czy to jest przyjaźń, czy to jest kochanie?"
Bo gdy teraz przy Ani moja dusza czas spędza
To moje serce całe w szwach pęka
Nie znam mej miłości granic
Ale wiem że przy jej pięknym uśmiechu
Dla mnie wszystko bladnie w pośpiechu
Zostaje tylko ona w pośród śnieżnej bieli
I zasypiam niespokojnie w wielkiej nadziei
Że zostanie otulona w kwiat mej miłości czerwieni.

100 wyświetleń
5 tekstów
2 obserwujących
  • Huraya

    13 January 2012, 21:53

    Dzięki. Też go uwielbiam.

  • M.Chocolate

    12 January 2012, 22:57

    Bardzo lubię ten rym Mickiewicza ;)
    Zawsze gdy przeczytam któreś jego dzieło, nachodzi mnie natchnienie by stworzyć coś nowego.

    I pomimo moich wszelkich starań za rymem w wierszu pójść nie umiem.

    Wiersz na plus.

    Pozdrawiam.