Menu
Gildia Pióra na Patronite

hallo

gdybym była jak chełbia modra
przejrzysta
czy byłoby ci łatwo się do mnie zbliżyć
miast powierzchni
wabiła lekkość surowego wnętrza
widok krwi rytmicznie penetrującej żyły
myśl

ciała kolorowego jak morski kwiat
z gracją ducha lewitującego w słonej wodzie
wolnego od iluzji

czy zostawiłbyś planulę
dziś agresywny polip
na moim dnie

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • 21 February 2017, 09:39

    ;)

  • silvershadow

    21 February 2017, 09:23

    Dziękuję - ślę blady uśmiech oczu przez szybkę powoli machając ręką. :)

  • 21 February 2017, 09:09

    Bogaty ów nurek * wyobraźnią
    nieprzeniknionej głębi oceanu
    Pozdrawiam ;)

  • silvershadow

    21 February 2017, 09:04

    Dziękuję Malusiu
    pozdrawiam ciepło. :)

  • Malusia_035

    20 February 2017, 12:23

    Uwielbiam do Ciebie wracać Michale ,zawsze czymś mnie zauroczysz :)

    Pozdrawiam :))

  • silvershadow

    19 February 2017, 08:30

    Giulietko, Yestem, bardzo Wam dziękuję.
    Pozdrowienia.

  • 16 February 2017, 20:25

    Obudziła się moja tęsknota do morskich otchłani... :)
    Dobry tekst.
    Pozdrawiam. :))

  • giulietka

    16 February 2017, 10:06

    niesamowicie piszesz
    odpłynęłam:)