Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myśli tango

Gdy będę szła tobą
Zakrwawiona stóp mych ścierniskiem
Ramionami zawołam
Nad twym uroczyskiem
Rozrzucona nadzieją ...

Zadumę oddam
W błękitnym oddechu
Chłonąc słowa
Chłonąc gesty
Czasem życie to tylko

A może skowyt
Nad przepaścią
Rozsądek wzywający
Arcydzieło osobowości tworzący
Wołanie
Echa bezdechu !

Czekamy na zapach
Aromat tworzenia
Skalanego pragnieniem
Pozwolisz....
Na me ego?

Tylko dotknij mnie
Dachu świata mego
Milionem srebrzystych
Kaskad
Tworzących dźwiękiem

....pokłon Mistrzom duszy arcydzieła....
....dlatego nie zapomnij się nie spieszyć...

11 439 wyświetleń
132 teksty
15 obserwujących
  • Pytia

    15 August 2011, 01:19

    ...nie " z tobą"...."szła tobą"...........to ogromna różnica

  • Julka 10

    13 August 2011, 01:35

    Ja juz ja dawno...pzeladowalm :):) dziewczynki :):)

    Danusiu....jak zawsze...piekne slowa :) piekny wiersz....Poklony dla....mistrza :):)

  • Pytia

    13 August 2011, 01:03

    Grażynko...............nie wierz ludziom..................nie oddawaj serca-czasami mam ochotę" przeładować broń"....................chyba muszę pogadać z Tobą na pw ......................

  • 13 August 2011, 00:57

    I tak powinno być................ :)))

  • Pytia

    13 August 2011, 00:55

    dziękuję....zawsze w swych treściach oddaję duszę

  • 13 August 2011, 00:47

    ....pokłon Mistrzom duszy arcydzieła....

    I pokłon Danusiu :))
    Piękny wiersz :)))