Menu
Gildia Pióra na Patronite

powierniczki

gasną gwiazdy
mej duszy
milczące przyjaciółki
bez granic
lęku

zwierzam się im z dnia
grzesznych myśli
i snów niespokojnych nocy

nie pytają
nie ganią
słuchają w swym
bezdźwięcznym blasku

nikt nie zna mnie
jak one
z zimnego piękna uplecione
na ciemnym nieboskłonie

żegnajcie
cały dzień rozstania
lecz wiem
wrócicie
na kolejne wyznań chwile

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!