Menu
Gildia Pióra na Patronite

El amor puede ser comprado,
la verdad debe pagar.

Choć dajesz z siebie wszystko
I zmienić chciałbyś świat cały
By ludzie się kochali
By śmierci nie było
To wiesz, że to niemożliwe
I pytasz się NAJWYŻSZEGO
„ Wszechmogący, DLACZEGO?”
„Dlaczego tak źle jest żyć?”

„Aby zbierać prawdy cały kosz
Jak ten przysłowiowy GROSZ”
A za bolesną prawdę, za prawdę łez
A za prawdę uśmiechu i nadziei
Nakupić mógł szacunku i Miłości
Abyś, ów Miłość mógł rozdzielić
I się nią podzielić
Jak niczym ten przysłowiowy CHLEB.

https://www.youtube.com/watch?v=Nfa9fWQ7pbE

66 751 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    30 September 2014, 16:44

    DZIĘKUJĘ. Lubie ten fragment.