Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bądż mi snem na jawie

Dziś znowu mi się śniłeś
Kolorowa tęcza nad Tobą
Dolina po której chodziłeś
Błękitne niebo nad głową

Parów z laskiem zielonym
Polana z kwiecia dywanem
Taki widok z Tobą wyśnionym
Pragnę pamiętać nad ranem

Takie sny, to ukojenie dla mej duszy
Lecz nie chcę tkwić wciąż w obawie
Że budzika dźwięk Twój głos zagłuszy
Więc przybądź mi takim... ale na jawie.

3628 wyświetleń
29 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!