Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczególny dzień

Dziś, w ten szczególny dzień
Założyłem Ci twoją ulubiona sukienkę.
Białą niczym płatki śniegu,
Wyglądasz w niej przecudnie
Jak lalka zatrzymana we wspaniałym geście.
Oczy masz zamknięte na całe
Zło tego świata
Już nigdy nie spojrzę w
Ich głębie koloru.
Całuje Twe zimne usta
I delikatnie układam do wiecznego snu.
Nie wyczuwam bicia Twego serca
Nie słyszę już słów.
Delikatny wiatr targa mój czarny krawat
Kilogramy ziemi przykrywają moje serce.

4301 wyświetleń
59 tekstów
5 obserwujących
  • joker508

    11 January 2013, 13:51

    Dziękuję za uznanie.

  • 11 January 2013, 13:49

    Przepiękny wiersz, smutny, ale piękny...

    " (...)Nie słyszę już słów.
    Delikatny wiatr targa mój czarny krawat
    Kilogramy ziemi przykrywają moje serce. " - niby zwykłe, ale piękne...

    Podoba mi się, zabieram ze sobą na pamiątkę:)

    Pozdrawiam miluśko:)