Menu
Gildia Pióra na Patronite

Księżyc

Misaki

Misaki

Dziś księżyc wstał w kolorze krwi, zwiastując to co miało nadejść, krwawą rzeźnię na barankach tego świata.
Składając nas w ofierze waszemu Bogu, posążkowi z miedzi i złota, pilnujecie aby krew nie ubroczyła się na wasze szaty, byście mogli łatwiej od winy się wybronić.
Mówicie: "Osądzić nas może tylko nasz Bóg", choć w jego istnienie sami wątpicie.
Tacy pobożni, a herezji się dopuszczacie.
Wyznawcy od wieków tępili religie pierwotne.
Tereny na które przybywali "czyścili" z niewiernych, pozbywając ich możliwości samodzielnego myślenia.
Zmuszaliście do wymazania z pamięci naszych pięknych, pogańskich kultur, wpajając nam zasady nie mające większego sensu.

1567 wyświetleń
13 tekstów
0 obserwujących
  • Misaki

    24 November 2013, 10:09

    Smutek. Nie wiedziałam, do czego to podporządkować. x.x

  • No_One_

    23 November 2013, 17:48


    Nie wiem co to jest, ale z całą pewnością ...nie wiersz.