Menu
Gildia Pióra na Patronite

DWA SERCA

Dwa serca
Złączone uściskiem pamięci
który wspomnienia
zamienił im w raj
Idą przez życie
wspólnymi drogami
jedno drugiego
trzymając za dłoń

Jedno drugiemu
wzrok tęczą maluje
która dla pragnień
buduje im most
Myśli złączyły
w swym pocałunku
wśród łez odnalazły
szczęśliwy swój ślad

Jedno z drugiego
czerpie świadomość
że świat nie zagasił
i dla nich swych słońc
I pełne nadziei
do stóp kładą wiarę
że gdzieś pośród nocy
ich gwiazda rzuca swój cień

19 704 wyświetlenia
162 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!