Menu
Gildia Pióra na Patronite

Burza

Dwa miesiące trwała nawałnica
(od „Bora” do „Niedźwiadka”)
Choć wiedziały że zginą – szły do boju
(„warszawskie dzieci”)

Patrzył na rzeź „aliant”
w milczeniu skupiony.
Jak to co zaczął brunatny
wykańczał czerwony.

lipiec 2013

28 113 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!