Menu
Gildia Pióra na Patronite

Urząd Komunikacji Elektronicznej

Dostałem pismo
jestem przerażony
wyłączą mi sygnał
analogowy
zagląda mi w oczy
wykluczenie cyfrowe

Widziałem w telewizji
jak młody Mostkowiak starym
kupił dekoder
by świat odbierali

Na druku pisze WAŻNE
i chodzę zatrwożony
ukrócą mi odbiór
analogowy

Nastąpi to w listopadzie
i prawdopodobnie na ekranie
pojawią się pasy
w których zabiorą mnie na wariaty

To świata koniec
jasna cholera
życie nie ma sensu
bez dekodera

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • misiek45

    12 March 2013, 21:22

    Świetny wiersz Piotrze stare odchodzi by zrobic miejsce nowej technice i jak tu życ...-pozdrawiam:)

  • Papużka

    12 March 2013, 12:08

    czasowy :D