Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niech rozpali się ogień.

Do kominka drewna włóż
Ogień pod nie podłóż
Niech rozpali się ogień
Niech tańczy jasny płomień

Herbaty czarnej zrób
Cytryny dodaj też
Miodem tylko posłodź
Herbatnika sobie weź

Idź na wygodną kanapę swą
Poduszkę miej pod głową
Na stopy, aż po kolana połóż koc
Zamknij oczy swe, obudź myśli moc

https://www.youtube.com/watch?v=H2-1u8xvk54

66 748 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    26 October 2014, 16:17

    sangeen RACJA. Wszystkim dziękuję za opinię.

  • Elizabetta

    26 October 2014, 15:13

    Bardzo ładny wiersz.

  • M44G

    26 October 2014, 13:22

    Sny ważne są, a ciepło sprzyja im. Miłych i ciepłych na zawsze Dorotko.