Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Do Czytelnika"

„Do Czytelnika”

Czy już wygodnie siedzisz ?
Czy czytać już zaczynasz ?
Czy słowa moje śledzisz ?
Zdziwiona jest Twa mina ?

Tak z Tobą,, właśnie mówię
Wpisując myśl mą,, w zwrotki
Dla Ciebie,, właśnie,, dłubię
Te małe słowne psotki

Gdy widzisz brze¬gi świata
Com je zma¬lował w głowie
Po¬dob¬nyś mi do brata
Tak w myśli jak i w słowie

Zapraszam więc na strony
Gdzie wiersze me spisane
Zapraszam na ikony
By były Ci poznane

Odsapnij chwilę sobie
Czytając wyłącz myśli
Odpocząć daj swej głowie
Znajdując to com wyśnił

Com spisał i przekazał
By morał podać głowie
Com w wierszu go zamazał
By odkryć dał się Tobie

Janusz Dziewanowski

16 694 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    22 November 2012, 16:21

    Bo każdego poetę
    Cieszą takie chwile
    Gdy wiersz ktoś przeczyta
    Zamyśli się chwilę...

    Miłego popołudnia Januszu

  • 22 November 2012, 10:07

    ładne zaproszenie
    pozdr.