Menu
Gildia Pióra na Patronite

Biały wiersz

Dobrze, że o mnie pytasz,
Bo dziś chyba
Staczam się w dół

Rano wychodząc z domu
Coś mi wypadło
To chyba szczęście

Chciałam je podnieść
Lecz potknęłam się o pecha
I rozbiłam je całe

Wieczorem przez otwarte okno
Weszło strach i smutek
Kładąc się ze mną do łóżka

Nocą okazało się,
że mój sen uciekł szparą w drzwiach
I zgubił się w parku

Dobrze, że przyszedłeś,
Bo nade mną
Znów pada deszcz

4722 wyświetlenia
43 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!