Menu
Gildia Pióra na Patronite

dobranoc

dobranoc
kochanko mego serca
śpij słodko
otulona kwiatów kobiercem
nie patrz
na łzy lecące bezwiednie

obudzisz się
w małym domku
skrytym w ogrodzie marzeń
a babka z uśmiechem
poda ci śniadanie

a teraz
śpij beztrosko
mej duszy spełnienie
wsłuchując się w drzew szum
a nie moje ciche szlochanie

dobranoc
za horyzontem chowa się słońce

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Papużka

    22 December 2012, 13:41

    kolejny świetny wiersz :) zabieram.. pozdrawiam

  • 22 December 2012, 11:39

    Prześliczny wiersz:)

    Brak mi słów.....

    Pozdrawiam miluśko:)