Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na zawsze pozostań

Dniem błądzimy
nocnych abstrakcji narzędziem.

Kartka z kalendarza stosem po kątach leży
gdziekolwiek wzrok poniesie
żółknie, momentem.
Wszyscy enigmą
wspomnień, miłości i żalu
pod powiekami błądzicie
jesteście tu i teraz, lecz nigdzie.

Przytulmy arogancję
śpiewem ptaków nutą.
Czas nam ukradną
lecz nie nas samych.

Ernest Dominik Łuszczek
Przyborów 2017.03.25

99 874 wyświetlenia
1101 tekstów
40 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!