Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknota

Dłonie do dłoni
i coraz bliżej
Już dotyk ciała
bliżej i niżej

Kurtyna z włosów
zapach słodkości
Oczy twe błądzą
pełne radości

I usta do ust
ciepłe, wilgotne
Miękkie, cudowne
i takie pogodne

Błądzą, szukają
znaleźć nie mogą
Język gorący
już spieszy z pomocą

Sznurki, zapięcia
guziki i szlufki
Świat się zatrzymał
ten nasz malutki

I nie ma Ciebie
a wszystko to było
Snem, urojeniem
z tęsknoty za chwilą

919 wyświetleń
13 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!