Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie uciekaj ...

dlaczego wciąż pukasz do bram wieczności
dlaczego chcesz przekroczyć jej próg ?
dlaczego płaczesz łzami nienawiści
kolejną działką uśmierzając swój ból ?

spójrz na groby tych co uciekali
przed szarością dni niespełnionej miłości
beznadziei wmawianej sobie każdego dnia
w świecie złudnej psychodelii kolorów

wiem życie to nie bajka z obrazkami
ani kolorowe slajdy z podróży marzeń
ale spójrz na ten szary świat codzienności
i znajdź kolor w oczach tych co cię kochają

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 25 June 2011, 09:12

    Dzięki, że Ci się dopowiedziało :)))

  • giulietka

    24 June 2011, 16:57

    Świat ma jeden
    nieokreślony kolor
    stoi do nas tyłem
    i niczym nie zaskoczy
    wszystko już wiem
    widziałem, byłem
    i mógłbym w nijakość odejść
    gdyby nie twoje oczy...

    Tak mi się jakoś dopowiedziało;)
    Pozdrawiam;)