Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dlaczego?

Dlaczego?
Nie umiem odpowiedzieć.
Obijamy się o siebie.
Narzucamy swoje zdania,
wiercąc dziurę tam gdzie najbardziej boli.

Już nie stawiam pytań;

Wychodzisz;

Emocje powoli opadają.
Pourywane wypowiedzi pozbieram w całość.
Spróbuję odnaleźć w nich
sensu bycia.

Ognisko jeszcze się tli
roniecmy ogeń
niech nadal płonie.

27 408 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • Władysław Andrzej

    31 August 2012, 14:48

    Odpowiesz jeśli uspokoisz duszę , pięknie

  • misiek45

    31 August 2012, 12:58

    Tak bywa że emocje biorą górę ,mówimy słowa których nie chcielibyśmy powiedziec,a gdy wyciszymy się zadajemy sobie pytanie-dlaczego?W wierszu opisałaś to znakomicie-miłego dnia Jolu