Menu
Gildia Pióra na Patronite

CZYMŻE JEST MIŁOŚĆ

Czymże jest miłość jak nie siebie oddaniem
Oddaniem bez reszty, bez tchu, bez pamięci
Oddaniem myśli, duszy i życia
By nic nie zostało w nas do ukrycia

Czymże jest miłość jak nie uwielbieniem
Ciągłą pamięcią, troską, tęsknotą
Ciepłem dotyku, gestem, spojrzeniem
Codzienną przyszłością i ciągłym pragnieniem

Czymże jest miłość jak nie radością
Pogodą, słońcem, błękitem nieba
Śmiechem, co smutek z serca wymiata
Psotą, co życiu życie płata

19 704 wyświetlenia
162 teksty
0 obserwujących
  • 30 March 2015, 22:26

    "Miłość jest esencją życia"PC
    Piękny wiersz stworzyłeś. Wszystko co piszesz to prawda.
    Dlatego w każdej godzinie, bez wyjątku, bez odkładania na później,
    bez strachu przed cierpieniem KOCHAJMY :)
    pozdrawiam:)

  • Naja

    30 March 2015, 21:12

    Tymże jest miłość...
    Piękny wiersz :-)
    Kto ją zna...? Kto się odważy ją poznać...?

  • ewelli

    30 March 2015, 10:53

    Piękne

  • 30 March 2015, 10:02

    Miłość cierpliwa jest... Wszystko wybacza, wszystkiemu wierzy.
    Jeżeli masz taką miłość to masz największy skarb.