Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czymże by świat był bez kobiet

Czymże by świat był bez kobiet
cieplutkich serc zziębniętych dusz
jeśli nie kruchym kamieniem-
-bezdomnym wśród cichych burz
jakim byłbym idiotą i fałszywe dziecię
gdybym nie podziękował kobiecie
co sprawiła iż jestem na świecie
czym byłyby bez kobiet kolory
jak nie szarym odbiciem światła
a twarzy odbicie w lustrze
jak stara plama na nienoszonym futrze
bo kto by je nosił jak nie nasze panie
i co by to było gdyby nie kochanie?

9954 wyświetlenia
169 tekstów
19 obserwujących
  • żyjmarzeniami

    6 July 2012, 23:35

    cóż...przyznaje,że......genialne!. znacznie inne niż reszta wierszy.

  • misiek45

    26 June 2012, 12:57

    Bardzo ładny wiersz ,pięknie piszesz o kobietach.-pozdrawiam serdecznie