Menu
Gildia Pióra na Patronite

Grusza

Czy można szukać śladów wśród trawy
Gdy kwitnie już kolejna wiosna
Radości tamtych głosów wrzawy
Uśmiechów młodych w starych troskach

Szukam pod gruszą twego cienia
Gdzie słońce stopy bose całowało
Tutaj od lat nic się nie zmienia
Tylko od wzruszeń niebo pociemniało

Dotykam drzewa zdziwiona lekko
Że tyle lat tu na mnie czekało
Bo całe życie to czasem zbyt krótko
Aby zapomnieć to co się kochało

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Papillondenuit

    8 May 2011, 12:53

    to prawda, nie da się zapomnieć tego, co się kochało
    ...a może i wieczność to za krótko

    piękny wiersz Madziu

    pozdrawiam cieplutko :)

  • giulietka

    29 April 2011, 20:06

    Aguś, Piotrek, Daria...
    Miło Was tu widzieć, całkiem wesoło pod tą gruszą moją, dziękuję za odwiedziny;)

  • Akte

    29 April 2011, 19:15

    nie można nie przystanąć, na dłużej w pamięci zatrzymam

    pozdrawiam ciepło

  • PetroBlues

    29 April 2011, 18:50

    Ech Madeleine...brak słów:)

  • giulietka

    29 April 2011, 16:31

    Piotrze, Gerardzie...
    Dziękuję Wam za tę chwilkę zatrzymania się pod moją gruszą...
    Przyjemnie jest Was tu spotkać w ten gorący wiosenny dzień;)

  • Seneka 18

    29 April 2011, 14:47

    Cudny obraz tęsknot i wspomnień...Tylko Ty tak potrafisz opisać po mistrzowsku to co istotne...i warte uniesień...
    Istna perełka...

  • marka

    29 April 2011, 13:33

    Widać gruszę, piękny, taki stary ogród. Aż chce się tam być.