Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy jest większy żal
Niż gdy smutek zbezczeszcza
najpiękniejsze oczy
Które oglądałeś ... ?

Czy jest większy ból
Niż łza, która zatapia
Najpiękniejsze oczy
Które na ciebie patrzyły ?

Czy jest większa pustka
Niż gdy brak ci
Najpiękniejszych oczu
W których się przeglądałeś ?

Czy jest większy głód
Niż widok spierzchniętych
Najsłodszych ust
Które wymówiły
Twoje imię?

Czy jest większy smutek
Gdy potok łez zabłądziwszy
znika za bladym licem
I nie sposób je zatamować ?

Tylko cisza jest gorsza...

103 447 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących