Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiatr samotności

czuję twój oddech
przenikliwy wiatr samotności
na pustym dróg rozstaju
tylko drzewa
i zbłąkany kot
są świadkami mego cierpienia

dokąd iść
wczoraj jeszcze to miało sens
dzisiaj zrozumiałem
to był błąd
blada poświata złudzenia
że jest coś
czego nie ma

potężny piorun przeciął niebo
rzęsisty spadł deszcz
zmywa pył wczorajszego dnia
tyle zostało
choć nadal czuję
twój oddech
i słodki zapach bzu

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!