Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fotokomórka zamykana na wyłączność

Czerwony elektryk widzę
ma idealny układ
przy amperze bezdotykowym
od natężenia w dziurce fotokomórce

nieopodal karuzeli ruchomej
obrotowej która sobie
mnoży i dzieli
według własnego uznania
ile się komu należy
emerytce której na zlecenie
łamie się golenie

zaledwie na pierwszym piętrze
włącza się światełko nadziei
w klatce rozpasanych prominentek
jeszcze na kostce brukowej
przed wejściem
a u elektryka
dla zachowania pozoru
zaraz na parterze tuż przy
wejściu na ruchu
kumoterskim
bezdotykowym
Nataliana rozumiem
prawem pierwszej nocy
jako ta prawiczka nietknięta
po macku ma
konkurentów przyjmować
choćby i przed zejściem
gorzej kiedy karetka z noszami
odwiedzi przez przypadek stolarza Casanowę
ewentualnie księgową od zaparcia
po gorącej marchewce
przy czerwonym układzie
wieczorową porą

25 554 wyświetlenia
697 tekstów
16 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!