Menu
Gildia Pióra na Patronite

pytania do ...

czemu zraszasz ziemię
słów twych potokiem
gdy nikt nie słucha ?

czemu dajesz siebie
gdy inni kpią z takiego daru
chcąc pieniędzy miast miłości ?

czemu płaczesz nad losem
nieprzyjaciół przezeń skrzywdzonych
mimo że wczoraj życzyli ci tego ?

czemu wciąż zadajesz sobie pytania
o sens istnienia na tej ziemi
gdy tak dobrze znasz nań odpowiedzi ?

a może to nie sobie
lecz nam je zadajesz bez końca
byśmy w końcu cię usłyszeli ?

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!