Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chora?

Czemu masz mnie za chorą
Gdy śmieję się
Z różowych skał?
Czemu wątpisz we mnie
Gdy latam z niebieskookim feniksem
Który powstał jak ja?
Czemu drwisz ze mnie
Kpisz jak z patyka
Który źle upadł na ziemię?
Czemu bawisz się mną
Jak laleczką voodoo
Wbijając pazury aż po samą duszę?
Powiedz
widziałeś kiedyś niebo
Roztrzaskujące się o taflę szkła?
Czy widziałeś złote gepardy
Biegnące w stronę słońca
Zielonego jak ja?
Nic nie widziałeś
Jeszcze młody jesteś
A śmiesz śmiać się ze mnie?
Umyj twarz z szarości
A potem patrz
I milcz, bo słowa zabijają ten wspaniały świat.

101 wyświetleń
3 teksty
0 obserwujących
  • one drop for all

    9 October 2015, 04:46

    ludzie chorzy lub w bólu
    nie maja żadnych planów
    i zazwyczaj są nudni
    kładą się i radują
    z braku bólu

    dochodzą do wniosku
    że tak naprawdę nie pocą się z bólu

    takie np. bóle głowy
    jak statyka
    w radio
    ktoś wysyła
    ktoś odbiera
    jeśli dobrze nie odbierzesz
    wraca

    młodzi są naoliwienie dobrze
    nie odbierają jak starzy

    młodzi chcą zyc wiecznie
    starzy umierać

  • wdech

    8 October 2015, 18:41

    ~n-57
    gdzie?

    powalasz swoimi niedopowiedzeniami :)

  • nicola-57

    8 October 2015, 18:11

    drobne usterki w tekście, ale nic to.
    bdb