Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czas już kończyć...

Czas już kończyć ukochana.
Już gwiazdy nam tak pięknie nie migają.
I ptaki tak cudnie nie śpiewają z rana.
A oczy nasze już błysku magii nie mają.

Coraz częściej o nim opowiadasz.
Że taki dobry teraz jest…
I, że to w nim nadzieję pokładasz.
Bo Twoim mężem przecież jest.

A kim byliśmy my? Pytam ciebie…
Tylko unieśliśmy się na chwile?
Na błękitnym niebie.
Jak dwa motyle?

Kilka zmarnowanych lat bezpowrotnie.
Morze łez wylanych…wraz z deszczem.
I te słowa twoje przewrotne.
Że może by tak spotykać się czasem jeszcze…

Nie kochana, tak się nie da żyć.
Bądź z nim szczęśliwa.
Nas nie łączy już prócz seksu nic.
Sama przecież wczoraj w złości tak mi mówiłaś…

Nie warto życia marnować.
Dla kilku dotyków i namiętności.
Lepiej miłość odnaleźć prawdziwą.
I żyć i umrzeć dla prawdziwej miłości…

190 741 wyświetleń
1575 tekstów
600 obserwujących
  • LIPAcsm

    12 September 2010, 21:52

    Mam wrażenie że ktoś mnie tu tym wierszem przestudiował. De ja vu..

  • Bogdan Z

    5 September 2010, 10:31

    ........cóż i ... przed nim życie ;)

  • Seneka 18

    5 September 2010, 10:29

    Uśmiałem się z tego Millera :).Jesteś niesamowity Bogdan :).
    Tylko jak on sam skończył?:).

  • Bogdan Z

    5 September 2010, 10:29

    masz rację Gerardzie pisząc i niespełnionych obietnicach ...zresztą taką myśl wstawiłem ... czasami miłość kona przez zazdrość lub słowa niespełnione

  • 5 September 2010, 10:26

    Niestety na przekór wszystkiemu potrafimy w malignie istnieć...choć nie wiem czy żyć tak naprawdę...

  • Bogdan Z

    5 September 2010, 10:25

    jak to powiedział Miller ? prawdziwego mężczyznę poznaje się jak kończy ...

    Nie warto życia marnować.
    Dla kilku dotyków i namiętności.
    Lepiej miłość odnaleźć prawdziwą.
    I żyć i umrzeć dla prawdziwej miłości…

    zakończenie prawdziwe i ....ludzkie?

  • Seneka 18

    5 September 2010, 10:24

    A ten blask Anno znika z niespełnionych obietnic...Nie można trwać w czymś chorym...

  • 5 September 2010, 10:21

    Masz rację Gerardzie, gdy z oczu znika blask...kończyć czas. Pozdrawiam cię serdecznie:)

  • Bogdan Z

    5 September 2010, 10:19

    teksty - słowa z życia wzięte. ...takie naturalne i ....ludzkie :) pozdrawiam Cię :)

  • Seneka 18

    5 September 2010, 09:24

    Dziękuję Wam serdecznie...jutro druga część tej historii...bardziej pozytywna :)
    Miłej niedzieli Wam życzę i pięknego słońca...