Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozpoznanie - Motylki w brzuchu

Czasem okryta chmurami
na błękitnym niebie,
nie myśli racjonalnie
wpatrzona zaczarowanymi oczami
jak bursztyny w morzu
puszcza perskie oko.
Czasem niewłaściwe wybiera serce
w którym postanawia się rozgościć
zasłuchana w jego bicie
nie widzi wyjścia z pokoju-
pomyłka.
Czasem zaskakuje, intryguje,
uszczęśliwia
niezauważenie wkrada się do myśli
i śpiewa radośnie,
że to właśnie ona-
Miłość

10 617 wyświetleń
53 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!