Menu
Gildia Pióra na Patronite

świat którego nie było

czasem mgła jest zbyt gęsta
i nawet słońce nie zdoła
przedrzeć się tam gdzie śpi serce
pod szronem poranka skulone

tysiąc lat to za mało
by przestać na ciebie czekać

choć rutą zakwitły ogrody
i cierniem zarosły ścieżki
którymi biegliśmy do siebie
po rozgwieżdżonym niebie
wieki temu
dwa kroki za domem

https://www.youtube.com/watch?v=ifzQ87r5NVo

138 008 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    1 July 2015, 10:57

    Bardzo mnie cieszy Wasza obecność.
    Pozdrawiam ciepło;)

  • słoneczniki

    18 June 2015, 16:50

    Nie pozostaje mi nic innego jak podpisać się pod wcześniejszymi słowami.

  • mill

    18 June 2015, 15:34

    ...ach...pięknie ;)...pozdrawiam

  • Malusia_035

    18 June 2015, 13:25

    Dla kochanego serca czas nie straszny ,można czekać ,a mgła opadnie i zaświeci słoneczko :))

    Bardzo piękny Wiersz :))

    Pozdrawiam Cieplutko i zabieram do siebie :))